Cacao ceremonie

Ceremonieel cacao is een hartopener, het is een plant van de liefde.

Wat een fijne sfeer, ik voelde de liefde door mijn lichaam stromen en mijn hart openen. Door het zetten van mijn intentie heb ik echt gevoeld wat mijn hart wilde. Nu mag ik een mooie integratie hiervan gaan neerzetten in mijn dagelijkse leven. Dankbaar voor deze ervaring!

Sofie, 32 jaar

In de Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid Amerika, duizenden jaren geleden, werden cacao ceremonies gebruikt voor medicinale en spirituele doeleinden. Voor creatieve inspiratie en innerlijke ontwaking. Ceremonieel cacao wordt gebruikt als een hartopener in een heilig ritueel. Van tevoren wordt er een intentie neergezet en na het consumeren van het ceremonieel cacao kun je je verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

Ceremonieel cacao kan niet vergeleken worden met gewone chocolade. De chocolade die wij kennen vanuit de winkel is veelal gemaakt van suiker, melk en cacao. Ceremonieel cacao wordt bereid van pure, rauwe cacoapoeder, gemalen cacaobonen, kruiden, een natuurlijke suiker (zoals dadels of kokosbloesemsuiker) en water of een plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk). Ceremoniele cacao heeft een bittere en intensere smaak en is van nature rijk aan ijzer, magnesium en vit B.

Check de agenda wanneer de volgende cacao ceremonie gepland staat. Mocht hij nog niet gepland staan en heb je wel interesse? Laat het ons weten!

 

Leave a Reply